Bures boahtin!

  Hei, Vyörykkä, ja bures boahtin ráhkadit sámegiel Wikipedia!

Lea hui dehálaš ja suohtas, ahte maid don hálidat leat mielde. Jeara fal, jos dus leat jearaldagat. Lea somá go beroštat Wikipedias maiddái sámegillii.


Wikipedia oanehaččat

OzaÁigeguovdilRáhkat ođđa siidduLogge sisaLogge olggosBuot siiddutOđđa siiddutStatistihkatGáffestohpuOvttasbargoartihkalArtihkalsávaldagatVuođđoartihkkalatSummal siiduVaras rievdadusat

  

Tervetuloa pohjoissaamenkieliseen Wikipediaan ja kiitoksia, kun autoit vandalismin torjumisessa! -Yupik (ságastallan) miessemánu 22 b. 2021 dii. 21.27 (UTC)

Kiitoksia tervetulotoivotuksesta! Valitettavasti en osaa saamea, mutta olen nopea oppimaan, joten täysin sanottua ei ole, etteikö minua nähtäisi joskus artikkelimuokkauksenkin merkeissä. Kiinnostusta kyllä olisi :) --Vyörykkä (ságastallan) miessemánu 22 b. 2021 dii. 21.43 (UTC)

@Yupik: Ei takuulla kannattaisi muokata kielillä, joita ei osaa, mutta innostuin nyt kuitenkin luomaan kokeeksi tällaisen artikkelien Carl XVI Gustaf ja Gustaf VI Adolf pohjalta. Menikö oikein? --Vyörykkä (ságastallan) miessemánu 23 b. 2021 dii. 14.08 (UTC)

Ei ihan. Kirjoitit, että Kustaa Vaasa oli kolmen kuninkaan isoisä, kun hän itse asiassa oli niiden isä. Toinen asia on, että synnyin- ja kuolemanpaikka ehkä olisi pitänyt olla lokatiivissa, kuten artikkelissa Gustaf VI Adolf (toisaalta suomen wp:ssa Kustaa Vaasa itse syntyi ilman inessiiviä). Muuten meni itse asiassa hyvin. Neuvo: Jos olisit kääntänyt artikkelisi norjaksi: jorgal.uit.no tai jopa suomeksi (tämä ohjelma on paljon huonompi): gtweb.uit.no/mt-testing, jonka tulos olisi ollut:
"Gustav Vasa (r. toukokuuna 12. b. 1496 Lindholmen, Uppland - j. syyskuuna 29. b. 1560 Stockholbma) oli Ruotsi kuningas vuosissa 1523-#1560. Hän oli Erik XIV, Johan III ja Karl IX äijä.", norjaksi "... Han var Erik XIV, Johan III og Karl IX gamling."
Sellaisten tulosten jälkeen olisi syytä katsella sanakirjaa (sanit.oahpa.no). Sanakirja antaa myös taivutusparadigmoja. Se olisi sinulle ehdottanut áhčči. Mitä opimme tästä? Jos et kieltä osa, niin pitää käyttää tiukkaa artikkelimallia (kuten olet tehnyt) mutta sen lisäksi myös käyttää kaikkia työkaluja ja tarkistaa mahdollisia poikkeamia mallista. Jos et ole varma muutoksesti seurauksista voit myös analysoida tuloksen kieliopillisesti: giellatekno.uit.no/cgi/d-sme.fin.html (dependenssirakenne). Yrityksesi pahoine virheineen näyttää esimerkillisesti kuinka hyvin -- ja huonosti -- kielitaidoton voi työskennellä, ja miten hän voi välttää tälläisiä virheitä. Onnea siis uusiin yrityksiin. Tärkein ja paras neuvo (jota jo noudatat) on pyytää apua. Huomaat muuten ehkä, että käännösohjelma myös kääntää suomesta saameksi. Siihen ohjelmaan ei voi luottaa. Trondtr (ságastallan) miessemánu 24 b. 2021 dii. 8.50 (UTC).
@Trondtr: Kuten sanoin, kyseessä oli vain kokeilu eli en vaivaa tämän enempää. Tuo áddjá-áhčči-sekaannus aiheutui siitä, että unohdin tämän seikan eli sen, että Ruotsin nykyinen kuningas on edellisen pojanpoika eikä poika. Kiitos korjauksista! --Vyörykkä (ságastallan) miessemánu 24 b. 2021 dii. 17.09 (UTC)
Kokeilu meni mielestäni suhteellisen hyvin. Ei ihan hyvin, kuten kirjoitinkin, mutta melkein. Kirjoitin sen verran pitkän vastauksen koska artikkelisi antoi mahdollisuuden näyttää, miten voi varmistaa asiat. Täällä on nähty toiminta, jonka tuloksena on ollut, että virheelliset muodot nousevat ykkössijalle jos googlaa. Sinun artikkeli ei ollut sellainen, ja sen takia näen sen itse asiassa positiivisena. Järjestit tiukat raamit, ja hyvin meni, paitsi, että viime vuosisadan poikkeava vallanvaihto johti sinut harhaan. Neuvoni olivat nimenomaan tällästen töppäysten välttämiseksi (nimim. puhun kokemuksesta). Eli olen iloinen, että olet aktiivinen täällä. Trondtr (ságastallan) miessemánu 25 b. 2021 dii. 18.17 (UTC).
Mitä Trond sanoi, kokeilu meni hyvin. Tämä sivu ei päädy minun korjauslistalle vuosiksi kyllä niin kuin monen muun muokkaajan :D Tervetuloa muokkaamaan lisää! (Olemme yleisesti ottaen myös hitaita vastaamaan, joten tämä on suoranainen ihme, että molemmat vastaamme näin nopeasti :D) -Yupik (ságastallan) miessemánu 27 b. 2021 dii. 17.50 (UTC)