Erohusat prošeaktasiiddu «Gáffestohpu» veršuvnnaid gaskkas

Sisdoallu sihkkojuvvon Sisdoallu biddjon
Wikipedia blir samlet til ett rike.
Gurgadas 1 027:
 
:::Hei Yupik, og takk for hjelpen. Jeg har allerede spurt Trond om hjelp, og fått en oversettelse av alle fire setninger. Du kan se resultatet [http://portal.wikipedia.no/ her]. I løpet av uken satser vi på å gjøre om www.wikipedia.no slik at de som går dit kommer til portalen. Det bidrar nok til å gjøre samisk Wikipedia mer kjent for norske brukere, noe som forhåpentligvis fører til flere som vil bidra. hilsen --[[User:Kjetil r|Kjetil r]] 22:19, 16 borgemánu 2011 (UTC)
 
==Wikipedia blir samlet til ett rike. ==
De tre Wikipedia-utgavene med tilknytning til Norge – bokmål, nynorsk og samisk – får tirsdag den 23. august en felles portal på adressen www.wikipedia.no. Tidligere har denne adressen omdirigert til bokmålsutgaven (no.wikipedia.org).
Wikipedia på bokmål har i dag over 310 000 artikler og er det suverent mest besøkte kunnskapsstedet i Norge. Wikipedia på nynorsk har over 72 000 artikler og er dermed det mest omfattende kunnskapstedet på nynorsk. Samisk Wikipedia er det minste av de norske Wikipedia-prosjektene og har i overkant av 3 600 artikler. Samisk Wikipedia er det eneste oppslagsverket på samisk.
Sett i forhold til folketallet som bruker norsk bokmål eller nynorsk samt samisk ligger alle 3 Wikipedia-prosjektene i verdenstoppen i omfang og lesermasse. Vi kan med rette hevde at vi nordmenn er verdensmestere i dugnad når det gjelder kunnskapsbygging.
Det er Wikimedia Norge som innehar domenet wikipedia.no, og den enstemmige beslutningen om å gjøre domenet til en felles portal ble gjort på årsmøtet i april. «At wikipedia.no peker på bokmålsutgaven impliserer at Wikipedia på bokmål er ‘Wikipedia på norsk’. Med tanke på at det eksisterer tre ulike språkversjoner av Wikipedia rettet mot Norge – samisk, nynorsk og bokmål, så er eneste rimelige løsning at wikipedia.no peker til en felles side for disse tre», ble det uttalt i debatten på årsmøtet.
I sommer har en portal blitt satt opp på adresse portal.wikipedia.no. Denne vil flyttes til adresse www.wikipedia.no i løpet av kvelden mandag den 22. august, slik at den vil være tilgjengelig tirsdag morgen.
Undertegnede vil takke Kjetil Ree, Hans-Petter Fjeld og Lars Åge Kamfjord for arbeidet de har utført for å få portalen på plass. Det vil bli sendt ut en pressemelding om dette i morgen tidlig. Vennlig hilsen [[User:Jarvin|Jarvin]] 16:14, 21 borgemánu 2011 (UTC) Styreleder [[Wikimedia Norge]]